Deze vaatwasser is erg energiezuinig met een A+++ energielabel en daarnaast ook nog een super stil. Hij is geschikt voor 14 standaard couverts. Hij heeft een zwart bedieningspaneel met TouchControl. Ook heeft hij een TFT-display met intuïtieve programma keuze met tekst, real-time weergave en status informatie. Het elektronische Display heeft witte tekst. Hij heeft 8 programmas en heeft 5 speciale functies:
* IntensiveZone: U kunt nu uw pannen en andere vaat die hardnekkig vuil hebben onder in de vaatwasser zetten voor een meer intensievere schoonmaak, terwijl uw glaswerk en andere delicate vaat in uw bovenkorf veilig blijft en een standaard schoonmaak krijgen.
* Bedien via de App: U kunt nu uw vaatwasser bedienen met de Bosch app
* HygiënePlus: deze functie garandeert een optimale hygiëne bij de afwas. Hij wast uw vaat af met extra hoge temperatuur.
* Extra droog: Zorgt ervoor dat vaat die moeilijk droogt toch goed droog wordt.
* Halve Belading: U kunt nu ook uw vaatwasser laten draaien ook al is hij maar half gevuld. Hij is Home Connect Ready via WLAN. U kunt hem dus met de speciale app van Bosch van een afstand bedienen. De eerste stap richting een smart-home. Hij heeft speciale glasbeschermingstechniek waardoor u ook uw glazen veilig kunt schoonmaken. U kunt de start uitstellen tussen 1 en 24 uur. Hij heeft VarioFlex-korven en een Variolade voor een flexibele indeling. Hij heeft twee kopjes-étagères in de bovenkorf en twee in de onderkorf, 6 neerklapbare bordensteunen in de bovenkorf, 8 neerklapbare bordensteunen in de onderkorf en de bovenkorf kunt u in hoogte verstellen. De servieskorven zijn extra ruim en hij heeft ook een bestekkorf. Hij heeft ook een Aquasensor en beladingssensor waardoor hij het waterverbruik aanpast op de hoeveelheid vaat. Ook heeft hij binnenverlichting en een navulindicatie voor zout. Dankzij de warmtewisselaar gebruikt de vaatwasser altijd de juiste temperatuur.