E-mail: info@vaatwasserdeal.nl Adres: Amsterdamseweg 49, 3812 RP Amersfoort Tel-0644067798

Een geïntegreerde vaatwasser of niet?

Wanneer je een nieuwe vaatwasser gaat kopen, zijn er vele aspecten waar je rekening mee moet houden. Je hebt immers keus uit tig afwasmachines, ieder met eigen kwaliteiten. De eerste keus die je moet maken bij de aanschaf, is wat voor vaatwasser je precies wil. Er zijn tegenwoordig eigenlijk drie soorten vaatwassers: een volledig geïntegreerde, een half geïntegreerde en een vrijstaand model. Een volledig geïntegreerd model is een vaatwasser die volledig is weggewerkt in de keuken, een half geïntegreerd model is voor een groot deel weggewerkt, maar je ziet nog wel het bedieningspaneel. Als laatste is er nog het vrijstaande model, deze zijn geschikt voor onderbouw en plaats je gewoon onder het aanrecht. Hieronder volgen een paar voor- en nadelen van een geïntegreerde vaatwasser.

De voordelen

Een volledig geïntegreerde vaatwasser is dus volledig weggewerkt in de keuken. Hierdoor blijft het design van je keuken behouden. Het oogt een stuk rustiger en dit is dan ook de reden dat mensen vaak voor deze vaatwasser kiezen. Daar komt bij dat een volledig geïntegreerde vaatwasser soms praktischer werkt. Het bedieningspaneel kun je namelijk alleen zien als je de vaatwasser een klein stukje opentrekt. Hierdoor is het bedieningspaneel compact, en kun je op zeer eenvoudige wijze de vaatwasser bedienen. Elk merk verkoopt volledig geïntegreerde vaatwassers, zo ook AEG.

De nadelen

Het grootste nadeel van een volledig geïntegreerde vaatwasser is waarschijnlijk dat er aan deze vaatwasser het hoogste prijskaartje verbonden zit. Een goede optie is daarom ook om voor een half geïntegreerde afwasmachine te kiezen. Deze zijn vaak namelijk alweer een stuk goedkoper. Een volledig vrijstaande vaatwasser is vaak het goedkoopst, dus als je geen zin hebt om teveel uit te geven aan een vaatwasser; ga dan voor een vrijstaand model. De keus voor welke vaatwasser is voor ieder weer anders. Bovenstaande tips kunnen je in ieder geval helpen om dichter bij een besluit te komen.

2018-02-08T08:51:37+00:00