E-mail: info@vaatwasserdeal.nl Adres: Amsterdamseweg 49, 3812 RP Amersfoort Tel-0644067798

Energie besparen met je vaatwasser

Stel, je hebt net een nieuwe vaatwasser gekocht. Daar ben je waarschijnlijk hartstikke blij mee, maar nu is het zaak dat je de machine op een handige manier gaat gebruiken. Als je jouw nieuw gekochte vaatwasser op een goede manier gebruikt, kun je behoorlijk wat energie besparen. Vroeger waren vaatwassers echte energieslurpers, maar de afwasmachines van tegenwoordig zijn uitgedachte apparaten met moderne snufjes. Hieronder dan ook een paar tips zodat jij zoveel mogelijk water en energie kunt besparen.

Eco-programma

Een handige tip om energie te besparen is om je vaat altijd af te wassen met het juiste programma. Is je vaat bijvoorbeeld helemaal niet zo vies? Gebruik dan een kort programma in plaats van een lange. Een goede tip is om gebruik te maken van het eco-programma, mocht je vaatwasser deze functie bezitten. Vaatwassers van Zanussi bezitten vaak een eco-programma. Ook het instellen van de juiste temperatuur kan helpen om energie te besparen. Hoe lager je de temperatuur instelt, hoe meer je kan besparen. Let er alleen wel op dat je de temperatuur niet té laag instelt, als je de watertemperatuur namelijk te laag instelt heeft de vaatwasser meer moeite om jouw vuile vaat schoon te krijgen.

Energielabel

Om energie te besparen bij jouw vaatwasser, is het belangrijk bij de aanschaf goed te letten op het energielabel. Het energielabel zegt jou gelijk of de vaatwasser een beetje zuinig is of niet. Als het energielabel een A bevat is het een zuinige machine, als er dan nog een plusje(s) achter staat is dat mooi meegenomen, dit betekent dat de machine nog zuiniger is. Een andere goede tip is om te zorgen dat je jouw vaat even snel voorspoelt onder de kraan. Hiermee vermijd je aangekoekte etensresten en bespaar je jouw vaatwasser een hoop moeite en dus bespaar je energie. Tegenwoordig is het bij sommige afwasmachines zelfs mogelijk om water onder de juiste omstandigheden te hergebruiken, dus dit is ook iets om te overwegen bij de aanschaf. Kortom, er zijn genoeg dingen die je zelf kunt doen om energie te besparen op jouw vaatwasser!

2018-02-08T08:52:15+00:00