E-mail: info@vaatwasserdeal.nl Adres: Amsterdamseweg 49, 3812 RP Amersfoort Tel-0644067798

Hoe sluit je een vaatwasser aan op de waterleiding?

Het aansluiten van een vaatwasser op de waterleiding is niet altijd even gemakkelijk.

Bovenal is het van groot belang dat deze klus op de juiste wijze uitgevoerd wordt, om lekkages te voorkomen. Lekkages ontstaan bijvoorbeeld als er speling tussen het aansluitpunt en de waterleiding zit. Via deze speling kan het water uit de leidingen sijpelen. Om de vaatwasser op een waterleiding aan te sluiten heb je een specifiek sifon nodig. Kijk altijd eerst of er een geschikt sifon, met een aansluiting voor vaatwassers, onder de gootsteen in de buurt van de vaatwasser zit. Ook het is belangrijk dat de aansluiting van je vaatwasser lang genoeg is om tot dit punt te reiken.

 

Monteren van de aanvoerslang

In veel gevallen zal in de buurt van de vaatwasser een wasmachinekraan geplaatst zijn. Dit kan bijvoorbeeld gedaan zijn voor het gebruik van een vorige vaatwasser. Wanneer deze wasmachinekraan aanwezig is kan hier de aanvoerslang op gemonteerd worden. Mocht deze kraan nog niet aanwezig zijn, dan kun je een loodgieter inschakelen om de kraan voor je te plaatsen. Zelf een wasmachinekraan plaatsen is vaak erg ingewikkeld. De kans op complicaties nadat de kraan geplaatst is, blijkt zodoende groot te zijn.

 

Aansluiten van de afvoerslang

Niet alleen moet de vaatwasser op een waterleiding worden aangesloten voor de toevoer van water. Ook is het belangrijk om de vaatwasser op de afvoer aan te sluiten. Draai hiervoor eerst de dop van de aansluiting op de sifon af. Hier zal een rubberen stop in zitten, die je eenvoudig kunt verwijderen. Vervolgens kun je de vaak meegeleverde slangenklem gebruiken om de afvoerslang van de vaatwasser op de sifon aan te sluiten.

 

Zit alles goed vast? In dat geval kun je de stekker in het stopcontact draaien en de vaatwasser uitproberen. Zorg dat je alles nog eens goed controleert op lekkages om kortsluitingen rond de vaatwasser te voorkomen.

 

Bron: https://rotterdam-loodgietersbedrijf.nl

2018-12-24T15:21:15+00:00