De iQ300 vaatwasser SN236W02KE van Siemens heeft een Inox look met AntiFingerprint-coating en een groot digitaal display. Deze vaatwasser is erg zuinig in het gebruik van energie en water met een energielabel A++ en een watergebruik per wasbeurt van 9.5 liter water. Dit komt o.a. door de iQdrive-motor. Lager energieverbruik met gelijkblijvende prestaties, korte programma's met optimale resultaten en elk programma's erg stil is geen probleem voor de iQdrive-motor. En daar komt nog bij dat hij niet slijt. De vaatwasser is geschikt voor 13 maatcouverts en heeft 6 programmas en 3 speciale functies.
Programmas en speciale functies
U heeft keuze uit 6 programmas waaronder een intensief programma van 70 graden, een Auto programma, een Eco programma, voorspoelen, 1 uur op 65 graden en een speciaal programma voor uw glaswerk. Zo heeft u voor elke vaat het beste programma. Als u de Auto programma-knop indrukt, controleert de aquaSensor de vuilgraad van het spoelwater en past de temperatuur en de benodigde hoeveelheid water aan.
De drie speciale functies zijn: varioSpeed Plus, intensiveZone en extraDroog. VarioSpeed Plus zorgt ervoor dat uw vaat nog sneller klaar is en verkort de afwastijd met wel 66%. Deze functie is ideaal wanneer u snel weer uw borden en glazen nodig heeft, bijvoorbeeld bij een feestje. Uw vaat komt er weer schitterend en droog uit. IntensiveZone is een speciale functies voor extra vieze vaat zoals pannen en borden. Dit is een speciale zone onder in uw vaatwasser waar de spoelkracht omhoog gaat zodat uw vaat toch goed schoon wordt. De bovenkorf wordt gewoon gewassen in het standaard programma. Zo kunt u veilig ook uw glaswerk mee laten draaien. ExtraDroog zorgt ervoor dat vaat dat moeilijk droogt, zoals bijvoorbeeld plastic, toch goed droog wordt. U kunt de start tot 24 uur uitstellen.
Indeling
De vaatwasser heeft een in hoogte verstelbare bovenkorf voor flexibel inruimen van uw vaatwerk van verschillende hoogtes. Of u nu bovenin hoge glazen wilt plaatsen of onderin grote borden, u kunt groot vaatwerk gemakkelijk kwijt door de hoogte van de bovenkorf te verstellen. De korf heeft bovenaan speciale hendels. Door die in te drukken, kunt u de bovenkorf gemakkelijk in drie stappen verstellen. Ook heeft hij een VarioLade. De varioLade biedt een extra laadniveau. Dankzij het speciale ontwerp biedt de lade niet alleen ruimte aan bestek, maar ook aan opscheplepels, slacouverts en klein serviesgoed zoals espressokopjes. En in de onderste korf is geen bestekmand meer nodig zodat u daar nu genoeg ruimte heeft voor al uw borden en pannen.
In de bovenkorf zitten ook 2 neerklapbare bordenhouders en 2 kopjeshouders. In de onderkorf zitten 4 bordenhouders.
Veilig uw vaat doen
Dankzij de aquaStop bent u altijd beschermt tegen waterschade. Daarna heeft hij kinderbeveiliging die de toetsen blokkeert. Hij heeft ook een elektronische indicatie voor het zout zodat u altijd weet wanneer u het zout moet bijvullen. Zo blijft de binnenkant van uw vaatwasser mooi en uw vaat veilig. Hij heeft ook een speciale glasbeschermingssysteem. Het glasbeschermingssysteem is opgebouwd uit glasbeschermingstechnologie, een speciaal zacht programma en een warmtewisselaar en daardoor wast de vaatwasser uw glaswerk met uiterste zorg