Tips voor bij de aanschaf van jouw vaatwasser!

Tegenwoordig kan een huishouden eigenlijk niet meer zonder vaatwasser. In alle drukke levens is simpelweg geen tijd meer in te passen voor simpele huishoudelijke taken. Machines en apparaten die deze klusjes vergemakkelijken zijn dan ook zeer welkom. Een vaatwasser is een voorbeeld van zo’n apparaat dat we niet meer kunnen missen. Echter is het vaak lastig om de ideale vaatwasser te vinden. Vaatwassers zijn er in alle soorten en maten en bevatten vele functies. Soms zie je door de bomen het bos niet meer. Hieronder dan ook een paar tips die jou helpen bij de aanschaf van de perfect passende vaatwasser.

Let op de capaciteit

Één van de belangrijkste tips bij de aanschaf van een vaatwasser is om goed rekening te houden met aan welke grootte de afwasmachine moet voldoen. Er bestaan tegenwoordig namelijk vele verschillende maten. Heb je een groot huishouden of geef je bijvoorbeeld vaak feestjes? Denk dan eens na over een XL vaatwasser. Zo heeft de ATAG vaatwasser VA98211TT een capaciteit van wel 18 couverts. Vaak hebben deze extra grote vaatwassers ook een aparte besteklade in de machine, waardoor de bekende bestekmand vaak niet eens meer nodig is. Maar wanneer je maar in je eentje woont, heb je natuurlijk niet zo’n grote afwasmachine nodig. Grotere vaatwassers zijn vaak minder energiezuinig, dus het is het meest lucratief om een vaatwasser op maat aan te schaffen.

Specificaties zijn belangrijk

Het is handig om bij de aanschaf van een vaatwasser op het energielabel te letten. Je motto is natuurlijk: hoe zuiniger hoe beter. Je kan op die manier kosten besparen op water en energie. Een andere tip is om goed rekening te houden met of je een volledig geïntegreerde vaatwasser wil of niet. Een volledig geïntegreerde vaatwasser is mooier voor het oog, maar hier is vaak dan ook een hoger prijskaartje aan verbonden. Als laatste is het belangrijk dat een afwasmachine meerdere standen heeft. Op deze manier kun je altijd het geschikte programma selecteren waarmee je wil afwassen en jezelf zo ook weer kosten besparen. Wanneer je dus van plan bent een vaatwasser aan te schaffen, is het belangrijk dat deze zo goed mogelijk bij jouw persoonlijke wensen past.

2018-02-08T08:52:43+00:00