E-mail: info@vaatwasserdeal.nl Adres: Amsterdamseweg 49, 3812 RP Amersfoort Tel-0644067798

Vaatwasser onderhouden

De aankoop van een vaatwasser is niet iets dat je zomaar even doet. Aan een vaatwasser zit een hoog prijskaartje verbonden, dus je wil zo zuinig mogelijk zijn op jouw apparaat. Het is daarom ook zeker aan te raden om de levensduur van je vaatwasser zoveel mogelijk te verlengen. Dit doe je door het onderhoud zo goed mogelijk bij te houden. Als je dit doet, zal je zien dat je afwasmachine een stuk langer meegaat. Hieronder volgen een paar tips om het onderhoud van je vaatwasser zo goed mogelijk te laten verlopen.

Regelmatig reinigen

De eerste tip is om je vaatwasser regelmatig te reinigen. Een vaatwasser zou een hygiënisch apparaat moeten zijn, want van de vaat die uit de machine komt ga je natuurlijk weer eten. Maar een vaatwasser wordt ook snel vies, je stopt er immers allemaal vuile vaat in met etensresten. Het is daarom belangrijk om de vaatwasser regelmatig te reinigen, op die manier blijft de kwaliteit van jouw vaatwasser gegarandeerd. Het is daarom aan te raden om de filters, de sproeiers en het deurrubber af en toe schoon te maken. Om de boel te ontvetten kun je af een toe een volledig heet programma draaien. Ook is het goed om met regelmaat een machinereiniger te gebruiken om de vaatwasser te ondersteunen.

Neem bij defecten gelijk contact op met een monteur

Deze tip klinkt heel logisch, maar wordt in de praktijk niet altijd opgevolgd. Mensen denken vaak dat ze het zelf wel even kunnen oplossen, en prutsen maar wat aan de vaatwasser. Meestal doet dit meer kwaad dan goed, dus daarom is een monteur zeker aan te raden. Op bijna alle vaatwassers zit ook garantie, dus als er iets defect gaat en het valt nog in de garantietermijn, dan wordt het gewoon vergoed. Zo biedt Asko een goede garantie. Een andere tip is om rekening te houden met de hardheid van het water. Het is goed om af en toe een waterontharder te gebruiken in de vorm van bijvoorbeeld regenereerzout. Als jij je vaatwasser goed onderhoudt, zal je hier gegarandeerd profijt van hebben!

2018-02-08T08:51:14+00:00