My blog

Vaatwasserdeals

Wat is nou eigenlijk de beste inbouwvaatwasser? Welke heeft de beste prijs-kwaliteitverhouding? De consumentenbond heeft het voor je uitgezocht.

Product Couverts Energieklasse Oordeel
Bosch SMV4HAX40N
13
D
7,3

Veel keukens zijn in deze tijden voorzien van een inbouwvaatwasser. Standaard zijn inbouwmodellen ongeveer 80 tot 85 cm hoog en 60 cm breed. Echter zijn er ook hogere en smallere modellenvoor het geval een afwijkende maat nodig hebt in jouw keuken.

Waarop zijn vaatwassers op getest?

De Consumentenbond test vaatwassers op onder meer (af)wassen, drogen, programmaduur en energie- en waterverbruik. Bij elkaar opgeteld zijn er meer dan 100 vaatwassers (vrijstaand en inbouw) getest en die daarnaast ook goed verkrijgbaar zijn.

Als beste uit de test

Van de 60 geteste inbouwvaatwassers komt een model van Bosch als Beste uit de Test. Dit model is geunstig geprijsd en is daardoor tegelijk ook de Beste Koop. Bij een ander model van Bosch zijn de prestaties even goed, maar is wel prijziger. 

Deze vaatwasser van Bosch is bedienbaar via een app bedienen. Via deze app kan onder meer zien hoe lang een programma nog duurt. En daarnaast wordt er advies gegeven over de programmakeuze. En met Amazon Alexa kun je de vaatwasser zelfs met je stem bedienen.

Het meest essentiële is uiteraard hoe goed de vaatwasser wast en droogt. En dit gaat naar behoren! Zowel met het hoofdprogramma als met het ecoprogramma, en al helemaal drooght doet het erg goed. Daarnaast is hij zuinig met water en energie.

Ook het gebruiksgemak is van hoge kwaliteit. Veel rekjes zijn inklapbaar en daarnaast is het bovenste rek in hoogte verstelbaar. Een lampje dat vlak voor de machine op de vloer schijnt, geeft weer of de vaatwasser klaar is. Daarnaast is hij heel stil en heeft hij een goede constructie en afwerking.

Het hoofdprogramma is met 2 uur van een hoge snelheid. Het ecoprogramma presteert daarin een stuk minder goed. Met 4 uur en 3 kwartier neemt dat veel tijd in beslag. Een ander minpunt is het doseerbakje. Er is enige kracht voor nodig om het bakje te openen. En het vakje voor glansspoelmiddel is aan de kleine kant.