E-mail: info@vaatwasserdeal.nl Adres: Amsterdamseweg 49, 3812 RP Amersfoort Tel-0644067798

Vaatwasser schoonmaken

Je wil graag dat je vaatwasser zo schoon mogelijk blijft. Al die vuile vaat die je erin stopt is natuurlijk niet bevorderlijk voor de hygiëne van je vaatwasser. Gelukkig bezitten de meeste vaatwassers tegenwoordig een zelfreinigende functie, zoals de vaatwassers van ATAG . Aan het eind van het programma spoelt de machine zichzelf dan nog even schoon. Echter doet niet elke afwasmachine dit even goed. Bij de aanschaf van een vaatwasser is het dan ook een tip om op deze specificatie te letten. Om de kwaliteit en hygiëne van je vaatwasser te waarborgen, is het goed om de machine regelmatig te reinigen. Hieronder een paar tips die je hierbij kunnen helpen.

Verwijder alle onderdelen

Als je begint aan het schoonmaken van je vaatwasser, zorg dan eerst dat de vaatwasser helemaal leeg is. Haal de bestekmand, losse rekken, en alle andere losse onderdelen eruit. Maak deze vervolgens goed schoon door alle etensrestjes te verwijderen, je kan hiervoor een mengsel van water en azijn gebruiken. Maak nu het rooster, wiel en filter goed schoon. Ook hiervoor kun je weer water met azijn gebruiken, maar als het vuil erg hardnekkig is kun je overwegen zuiveringszout te gebruiken en dan te poetsen met een tandenborstel. In het wiel, of ook wel de sproeier genoemd, is het belangrijk dat alle gaten open zijn. Op die manier kan het warme water namelijk goed doorspoelen.

Neem alles mee

Wanneer je dan toch bezig bent met schoonmaken, kun je het ook maar beter gelijk goed doen. Sla dus geen hoekjes over en wees niet te makkelijk. Nadat je alle losse onderdelen goed schoon hebt gemaakt, is het tijd om de binnenkant nog even goed te poetsen met een doekje doordrenkt met water en azijn. Neem ook de buitenkant van de machine mee, en poets ook het deurrubber en het bedieningspaneel. Wanneer je alles schoon hebt kun je er nog voor kiezen om een heet programma met azijn te draaien wanneer de machine leeg is. Hierdoor wordt de machine goed ontvet en worden afzettingen van hard water verwijderd. Door je machine regelmatig te reinigen verbeter je de kwaliteit en hygiëne van je vaatwasser!

2018-02-08T08:50:53+00:00