My blog

Vaatwasserdeals
7 tips voor een schone vaat

7 tips voor een schone vaat

Een vaatwasser is niet meer uit de keuken weg te denken. Er staat geen vuile vaat meer op het aanrecht, het bespaart je tijd en je vuile vaat wordt in veel gevallen geweldig schoon. Dat is in veel gevallen zo ja, want je hebt het vast zelf ook met grote regelmaat dat er borden, bestek en glazen nog vies uit de vaatwasser komen. Zie hieronder 7 vaatwasser tips – op deze manier komt je vaat altijd perfect schoon uit je vaatwasser!

Voorspoelen is essentieel!

Heb je te dealen met een aangekoekte pan waar vis je in hebt gebakken? Wellicht heb je een smoothie gedronken en heeft dat gezorgd voor aanslag? Het is dan raadzaam om je glas of pan dan eerst even voor onder kraan voordat je deze in de vaatwasser plaatst. Niet alleen zorgt dit voor een vieze vaatwasser, je zult ook nare geurtjes (van bijvoorbeeld vis) in de vaatwasser ruiken.

Zorg ervoor dat filters geregeld schoon zijn

Filters in de vaatwasser raken op den duur “vervet” raken. Dit vindt plaats wanneer je vette resten niet van borden woden afgespoeld én wanneer er met regelmaat op lage (eco) temperatuur draait. Maak de filters geregeld schoon zodat je vaatwasser niet gaat stinken. Bovendien gaat je vaatwasser hierdoor langer mee.

Probeer ook rekening te houden met dat er geen borden of pannen voor het klepje staan waar de vaatwassertabletzich bevindt. Dit draagt er aan bij  dat het klepje niet opengaat en de vaat dus alleen maar gereinigd wordt met water, waardoor je bestek en servies gegarandeerd vuils blijven.

Zet de vaatwasser alleen aan bij volle lading, maar overlaad de vaatwasser niet.

Dus zet geen pannen of borden op elkaar en zorg dat alles de ruimte heeft. Liever een keer de vaatwasser extra in de week aanzetten, dan een te volle vaatwasser waardoor je achteraf alsnog zelf de vaat met de hand schoon moet maken.

Gebruik een glansspoelmiddel

Een glansspoelmiddel voorkomt dat er druppels op je glazen achterblijven en het zorgt er ook voor dat de vaat sneller droogt.

Meng geen verschillende soorten metaal met elkaar

Een reactie tussen twee verschillende metalen (zoals bij bestek mogelijk is), kan een schade veroorzaken aan de afwerkingen (zoals de kleur of roestvorming).

Leg eens een halve citroen in de vaatwasser

Door een citroen te stoppen in je volle vaatwasser zorg je er voor dat je vaat voorzien wordt van een frisse geur en zullen je glazen zonder strepen er uit komen.