My blog

Vaatwasserdeals

Tekenen dat uw vaatwasser verstopt is

Tekenen dat vaatwasser verstopt is

Vaatwassers maken het leven eenvoudig en makkelijk. We laden de afwas in, doen een vaatwasbeurt  en gaan met wat anders bezig. Een werkende vaatwasser vinden we vanzelfsprekend, totdat hij het ineens niet meer doet….

De materialen die in de vaatwasser komen zoals voedsel, papier en ander afval, kunnen verstoppingen veroorzaken. Lees meer over de belangrijkste punten waarop u moet letten als u vermoedt dat uw vaatwasser verstopt is, de redenen waarom uw vaatwasser verstopt is en hoe u dit zelf kunt verhelpen.

5 tekenen dat uw vaatwasserproblemen wordt veroorzaakt door een verstopping

1. Je hoort abnormale geluiden.

Abnormale gorgelende geluiden, schuddende of bonzende geluiden terwijl uw vaatwasser draait, kunnen erop wijzen dat er water probeert te spoelen door een verstopping in uw primaire- of secundaire rioolleiding.

2. Uw vaatwasser stapelt water in uw gootsteen op

Je vaatwasser is aangesloten op het afvoersysteem in je aanrecht. Als uw vaatwasser aan staat en er water in uw gootsteen begint te stromen, is het mogelijk dat uw vaatwasser een verstopping heeft.

U kunt een verstopping van de vaatwasser uitsluiten als u uw vuilophaaldienst laat draaien terwijl de vaatwasser is uitgeschakeld. Het is mogelijk dat het probleem wordt veroorzaak door voedselresten dat vastzit in de gootsteen, wat betekent dat het vaatwasser niet het probleem is.

3. U merkt dat uw vaatwasser langzaam leegloopt

Er kan een verstopping of een gedeeltelijke verstopping in uw keukenriool zijn als u merkt dat er water op de bodem van uw vaatwasser of gootsteen bevindt.

Los de  verstopping zo snel mogelijk op, zodat het geen groter probleem wordt!

4. Je ziet water opstapelen

Als er na een vaatwasbeurt water in uw vaatwasser zit, betekent dit dat uw vaatwasser niet goed leegloopt. Dit komt omdat voedselresten het afvoersysteem verstoppen. Controleer uw vaatwasser en maak de afvoermand schoon. Als dit het probleem niet oplost, heeft u mogelijk een verstopping in uw riolering.

5. Je vaat wordt niet schoongemaakt

Het is mogelijk dat de vaatwasser zich niet met water vult als je vaat nog steeds vuil is nadat je wasprogramma is voltooid. Dit wordt veroorzaakt door een verstopping in uw hoofd- of secundaire rioolleiding.