E-mail: info@vaatwasserdeal.nl Adres: Amsterdamseweg 49, 3812 RP Amersfoort Tel-0644067798

Veiligheid van vaatwassers

Zoals met elk elektrisch apparaat dat je in je huis hebt, wil je er graag zeker van zijn dat het apparaat veilig is. Je wil natuurlijk geen risico lopen. Helemaal in een gezin met kinderen, is het belangrijk dat je vaatwasser aan strenge veiligheidsnormen voldoet. Kinderen zijn vaak nieuwsgierig en willen nog wel eens ongewenst ergens aanzitten. Je wil dan natuurlijk niet hebben dat zo’n actie gevaar oplevert. Een ding waar je als ouder dan ook zeker op moet letten bij de aanschaf van een nieuwe vaatwasser, is of de vaatwasser uitgerust is met een kinderslot. Zo kan je kind de vaatwasser niet per ongeluk opentrekken terwijl de afwasmachine aan staat, vaatwassers van bijvoorbeeld AEG bezitten kindersloten.

Brandgevaar?

Een van de dingen waar mensen het meest bang voor zijn bij elektrische apparaten is brandgevaar. En dit bleek terecht te zijn, in 2013 bleek namelijk dat van bepaalde afwasmachines een specifiek elektrisch onderdeel van de vaatwasser oververhit kon raken. Dit bracht brandgevaar met zich mee. Gelukkig is dit anno 2018 zeker niet meer iets om bang voor te zijn. Alle vaatwassers voldoen aan strenge veiligheidsnormen en hierdoor is brandgevaar bij afwasmachines niet meer iets om bang voor te zijn. Mocht er toch iets oververhit raken, dan schakelen de meeste machines zichzelf uit.

Waterveiligheidssysteem

Moderne vaatwasmachines zijn uitgerust met een goed waterveiligheidssysteem, ook wel aquastop genoemd. Dit systeem start zijn werking wanneer er lekkage wordt vastgesteld, door moderne snufjes kan de vaatwasser namelijk zelf lekkage vaststellen. In dat geval wordt door de aquastop de watertoevoer naar de vaatwasser stopgezet door een speciale beveiligingsklep. Dankzij dit systeem wordt je woning dus beschermd tegen wateroverlast. Het komt er uiteindelijk dus op neer dat de vaatwassers van tegenwoordig uitgerust zijn met allerlei veiligheidssystemen, dus je hoeft je geen zorgen te maken of jouw vaatwasser wel veilig genoeg is.

2018-02-08T08:50:31+00:00