E-mail: info@vaatwasserdeal.nl Adres: Amsterdamseweg 49, 3812 RP Amersfoort Tel-0644067798

Water blijft in vaatwasser staan, wat nu?

Je zet ’s avonds de vaatwasser aan en gaat vervolgens naar bed. De volgende ochtend voor het ontbijt wil je nog even snel de vaatwasser uitruimen, maar terwijl je dit wil doen kom je tot een vervelende conclusie; het water stroomt niet meer weg en blijft in de vaatwasser staan. Vaak als er een defect is aan je vaatwasser gaat de machine niet eens aan, het is dan gelijk duidelijk dat er iets kapot is. Lastiger is het als de machine wel goed begint, maar het vervolgens halverwege het programma begeeft. Wanneer er water in je vaatwasser blijft staan, kan dit verschillende oorzaken hebben.

Een simpel defect

Wanneer het kwaad al is geschied, is er nog maar één ding dat je kan doen. Wanneer je een laag troebel water onderin je vaatwasser aantreft, kun je om een waterballet te voorkomen alleen proberen het water er voorzichtig uit te scheppen. Vaak heeft dit probleem een simpele oorzaak. De meest logische oorzaak is dat de afvoer verstopt zit. De afvoerslang zit dan verstopt door kalkaanslag of etensresten. Ook kan de motor of de pomp defect zijn, in dat geval is eigenlijk de enige oplossing om de motor of pomp te vervangen. Het kan ook zijn dat een knopje van het bedieningspaneel blijft hangen, dit is meestal makkelijk te verhelpen.

Schakel een monteur in

Het is erg aan te raden om niet zelf te gaan prutsen met een vaatwasser. Wanneer je niet zeker weet of je het goed doet, schakel dan ten alle tijde een monteur in. Zo weet je zeker dat je vaatwasser op een goede en veilige manier wordt gerepareerd. Gelukkig zit er meestal voor een lange termijn garantie op vaatwassers, bijvoorbeeld op de vaatwassers van Zanussi. Dit kost je niets en toch wordt je afwasmachine weer gerepareerd. Ga dus vooral niet zelf klooien, dit doet meestal meer kwaad dan goed. Wanneer er water in je vaatwasser blijft staan en je kan zelf de oorzaak niet achterhalen, schakel dan zeker een monteur in.

2018-12-25T16:16:52+00:00